Daily Current Tablets. 22-04-2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Who is Minister of State for AYUSH and Health & Family Welfare?
 Answer. Shri Shripad Yesso Naik

2. Expand the term IISER?
Answer.  Indian Institute of Science Education and Research (IISER).

3. Name the Indian IT company which has been recognized as one of the UK’s leading employers for women ?
Answer. TCS 

4. Around how many women employees are working with TCS globally ?
Answer. 3,53,000

5. TCS is related to which segment of the industries ?
Answer. IT SERVICE

6. Expand the terms DIPP,DGFT and APEDA?
Answer. Department of Industrial Policy and Promotion (DIPP),Directorate General of Foreign Trade (DGFT),Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority (APEDA).

7. DIPP comes under which ministry?
Answer. Commerce and industry Ministery

8. Who is the Secretary Of DIPP? 
Answer. Secretary Of DIPP – Ramesh Abhishek

9. Name the company, which has opened the its Cyber Centre in India recently ?
Answer. Accenture

10. Accenture has opened its first Cyber Centre at which place ? 
Answer. Bengaluru

11. Accenture is related to which segment of the industries ?
Answer. Cyber security

12. Name the Indian company which has become first to join EP100 campaign ?
Answer. Mahindra & mahindra
13. The campaign, EP 100 is led by which organization ?
Answer. An international non-profit group, known as the Climate Group

14. Name the group chairman of Mahindra ?
Answer. Anand Mahindra

15. The music legend Prince has won Oscar for which song ?
Answer. Prince Rogers Nelson 

16. The pop star Prince was from which country ?
Answer. American

17. Who is the Chairman of Aditya Birla Group?
Answer. Kumar mangalam birla

18. Who is appointed as the chief strategy officer of Aditya Birla Group?
Answer. Saurab agrawal

19. Name the diplomat, who has honored by the Cyprus ?
Answer. Amitav Banerji(cyprus award)

20. Mr. Amitav Banerji is posted in which country as an Indian diplomat ?
Answer. Cyprus 

21. What is the capital and currency of Cyprus ?
Answer. Capital – Nicosia  Answer. Currency – Euro

22. Name the Mahatma Gandhi’s grand daughter, who has conferred with the French 
top honour ?
Answer. Tara Gandhi

23. What is the name of the honour,  given by French embassy to Mahatma Gandhi’s grand daughter ?
Answer. Order of arts and letter

24. Name the person who has presented the honour to Mahatma Gandhi’s grand 
daughter ?
Answer. Franchois richer

25. According to FDI Intelligence Report India has replaced which country as top destination for FDI?
Answer. China

26. Who is the Chadian President?
Answer. Chadian President Idriss Deby


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *