Daily Current Tablets. 23-04-2016

Dear Reader,


From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning. 


1. Who is the Minister of Petroleum and Natural Gas?
Answer. Dharmendra Pradhan


2. PM to launch __________ scheme for free LPG connections to poor.
Answer. 8,000 cr in Pradhan Mantri Ujjawala Yojna


3. Who is the Union Road Transport and Highways Ministry?
Answer. Nitin Gadkari


4. Expand the term NHAI?
Answer. NHAI-National highways authority of India


5. Recently how many projects canceled by the Union Road Transport and Highways Ministry?
Answer. Three


6. Who is the Union Home Secretary?
Answer. Rajiv Mehrishi


7. Expand the term NRDWP?
Answer. National Rural Drinking Water Programme


8. Who is the Agriculture Minister?
Answer. Radha Mohan Singh 


9. Centre approved assistance of _______ for Karnataka, Puducherry, and Arunachal Pradesh. 
Answer. 842.7 cr


10. Who is appointed as FTII Director?
Answer. Bhupendra Kainthola


11. Expand the terms IIS,FTII, and DoPT?
Answer. Indian Information Service (IIS),Film and Television Institute of India (FTII) 
and Answer. Department of Personnel and Training (DoPT)


12. FTII comes under which ministry?
Answer. Information and Broadcasting


13. Indian shooter ________ finished sixth in the men’s 50m pistol event.
Answer. Jitu rai

14. Jitu Rai associated to which sports?
Answer. Shooting


15. Where is ISSF headquarters situated?
Answer. Munich Germany


16. Who is the Chairman of ICC?
Answer. Zaheer Abbas


17. Where is the ICC headquarter is Situated?
Answer. UAE


18. Who is the President of BCCI?
Answer. Shashank Manohar 


19. Expand the term ACU?
Answer. Anti-Corruption Unit (ACU)


20. Recently which Hong Kong’s cricketer suspended for two years and six months?
Answer. Irfan Ahmed


21. Name the person, who has appointed as the CEO of BCCI ?
Answer. Rahul johri


22. Expand the term BCCI and where is the headquarter of BCCI ?
Answer. Board of Control for Cricket in India and Maharastra Mumbai


23. Name the committee, who has recommended the creation of CEO post in BCCI ?
Answer. Lodha Committee


24. India to host first ever day-night Test match against ________ this year.
Answer. New Zealand


26. Who is the CEO of UBER India?
Answer. Travis Kalanick


27. Uber partners with FICCI, Gujarat Tourism for ___________.
Answer. Soft skill training

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *