Daily Current Tablets 25-03-2016

Dear Reader,



From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Who is the Union Water Resources Minister of India?
Answer. Uma Bharti


2. Who is the President of China?
Answer.Xi Jinping


3. Shanghai Cooperation Organization is Founded in which year?
Answer.April 26, 1996


4. Who is the Chairman of Bajaj Finance?
Answer.Shri Rahul Bajaj.


5. Which Finance firm enters in life care financing segment?
Answer.Bajaj Finance


6. Who is the Defence minister of India?
Answer.Manohar parrikar


7. Who is the Governor of Himachal pardesh?
Answer.Acharya Devvrat


8. Name the Kadhaprasangam Maestro And Actor who has been passed away 
recently?
Answer.VD Rajappan 


9. Mr. VD Rajappan, who has paased away in Kottayam belogns to which Indian Film Industry ?
Answer.Malayalam film


10. Name the bank which has recently got the ISO 9001:2008 certification ?
Answer.South Indian Bank


11. Who is the present MD & CEO of South Indian Bank ?
Answer.V G Mathew


12. Where is the headquarter of South Indian Bank ?
Answer.Kerala, India


13. Who is the present Union Ayush Minister ?
Answer.Shripad Naik


14. The AROGYA fair will be organised by which department or ministry?
Answer.AYUSH Ministry


15. Name the person who has been appointed as Chairman of Central Administrative 
Tribunal ?
Answer.Justice Permod Kohli


16. Mr. Permod Kohli has served as Chief Justice of which state High Court ?
Answer.Chief Justice of the Sikkim High Court.


17. Expand the term CPC , ACC and CAT?
Criminal Procedure Code (CPC), Appointments Committee of the Cabinet Answer.(ACC),Central Administrative Tribunal(CAT)


18. Who is the Chief minister of Tripura?
Answer.Manik Sarkar


19. Who is the Prime minister of Bangladesh?
Answer.Sheikh Hasina 


20. Department of heavy industry granted in-principle approval to which state Road Transport Corporation for electric bus between Himachal pradesh to mumbai?
Answer.Himachal Pardesh

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *