Daily Current Tablets. 25-04-2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning. 

1. Recently Finance ministry has constituted sub-committee to be headed whom?
Answer. Ashok Lahiri


2. Excise duty comes under which ministry ?
Answer. Ministry of finance


3. Who is the Social Justice and Empowerment minister?
Answer. T Hawar When Gehlot


4. Scheduled Castes and Scheduled Tribes (Prevention of Atrocities) Act passed in 
which year?
Answer. 1989


5. Name the actor who is going to receive the Dadasaheb Phalke award for the movie Aligarh ?
Answer. Manoj Bajpai


7. The movie Aligarh is directed by whom ?
Answer. Hansal Mehta


8. Expand the terms NIPER and CIPET?
Answer. National Institute of Pharmaceutical Education and Research and Central Institute of Plastic Engineering and Technology 


9. Who is the Chief minister of Andhra Pradesh ?
Answer. Chandrababu Naidu


10. Who is the Union Minister for Urban Development?
Answer. M Venkaih Naidu


11. Who is the Union Minister of Science and Technology?
Answer. Dr. Harsh Vardhan


12. Expand the terms DoNER and AIIMS?
Answer. Development of North Eastern Region and All India Institute of Medical Sciences


13. India has ratified the new trade facilitation agreement of which organization ?
Answer. WTO


14. Name the India’s WTO ambassador, who has handed over the instrument of 
acceptance to WTO’s director ?
Answer. Anjali prasad


15. Who is the director of WTO ?
Answer. Roberto Azevedo


16. Who is the France Prime Minister?
Answer. Manuel Valls 


17. India and ____ Launch $1 Trillion Potential Solar Programme. 
Answer. france


18. Who is the French President?
Answer. Francois Hollande


19. Who is the Prime Minister of Brazil?

Answer.  Dilma Rousseff


20. Who is the  President of Indian Olympic Association?

Answer. N. Ramachandran


21. Rafael Nadal belongs to which country?

Answer. Spain


22. Who won the 2016 Barcelona Open?

Answer. Rafael Nadal


23. Who is the Minister of State with (IC) for Power, Coal, New and Renewable Energy?

Answer. Piyush Goyal 


24. Expand the terms NPCIL and INIP?

Answer. NPCIL – Nuclear power corporation of India and INIP – India nuclear insurance pool


25. NPCIL has cleared the insurance policy for all ____ nuclear reactors. 
Answer. 21 



Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *