Daily Current Tablets. 26-04-2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Expand the terms CPEC, CGWIC, and PRSS-1?
Answer. china Pakistan economic corridor, china great wall industry cop, and Pakistan remote sensing satellite.


2. Who is the President of China?
Answer. Xi Jinping

3. Name the corridor project which is launched by China and Pakistan recently ?
Answer. CPEC projects

4. Who is the Prime minister of Pakistan?
Answer. Nawaz Sharif


5. Who is the CEO of Videocon d2h?

Answer. Mr. Anil Khera

6. Who is the Executive Chairman of Videocon d2h?
Answer. Mr. Saurabh Dhoot

7. Name the satellite which is all set to launch on 28th April 2016 ?
Answer. IRNSS-1G

8. The IRNSS-1G is going to launch from which spacecraft station ?
Answer. Sriharikota

9. Expand the term IRNSS?
Answer. Regional navigation satellite system

10. Who is the Minister of Youth Affairs and Sports ?
Answer. Darbanand Sonowal

11. Name the Indian rower who qualified for Rio Olympics 2016?
Answer. Dattu Baban Bhokanal

12. Who is the Minister of State for Labour and Employment?
Answer. Bandaru Dattatreya 

13. Wage for contract workers has been increased to __________ per month.
Answer. Rs. 10000

14. Mondelez India has inaugurated its 7th plant in which state ?
Answer. SriCity, Andhra Pradesh

15. Mondelez India is best known for which product ?
Answer. Cadbury Chocolate

16. The Heart of Asia conference 2016 has begun today at which place ?
Answer. New Delhi

17. Total how many countries are participating in the Heart of Asia conference ?
Answer. 14

18. Expand the terms IMBL and CORPAT?
Answer. International Maritime Boundary Line (IMBL) and Indo-Thai Coordinated Patrol (CORPAT)


19.  Who is the President of Judo Federation of India ?

Answer. Mukesh Kumar

20.  Which   country hosting 2018 Commonwealth Judo Championships?
Answer. Jaipur

21. Name the India’s first online interactive portal which is Launched by the Union Government ?
Answer. Sahapedia

22. Who is the head of National Skill Development Agency ?
Answer. S. Ramadorai


22. Name Wrestler Who has been qualified for Rio Olympic?

Answer. Sandeep Tomar

23. Who is the President of the Democratic Republic of the Congo?
Answer. Denis Sassou Nguesso

24. Expand the term BEAC?
Answer. Bank of Central African States 

25. Who is appointed as Prime Minister of the Democratic Republic of the Congo?
Answer. Mauamba clement




×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

[adda247_lead_form]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *