Daily Current Tablets 27-03-2016

Dear Reader,



From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Who is the Chief minister of andra pardesh?
Answer. N Chandrababu Naidu


2. Which state inaugurated country’s first lift irrigation project?
Answer. Andra Pardesh

3. Name the Indian leader who has named among World’s 50 Greatest Leaders by Fortune?
Answer. Arvind Kejriwal

5. Mr. Kejriwal is from which political party?
Answer. AAm AADMI PARTY

6. Who is the CM of Delhi ?
Answer. Arvind Kejriwal

7. Name the person who has topped in World’s 50 Greatest Leaders By Fortune?
Answer. Amazon CEO Jeff Bezos.

8. Who is the Minister of Urban Development of India?
Answer. Venkaiah Naidu

9. Name the type of card which is going to launch by RuPay in September 2016?
Answer. Credit Cards In September This Year

10. Expand the term NPCI ?
Answer. National Payments Corporation of India

11. Who was Garry Shandling ?
Answer. Garry Shandling, the famous comedian 

12. Garry Shandling who has passed away recently belongs to which country?
Answer. Shandling was born in Chicago and grew up in Arizona

13. The renowned Garry Shandling was associated with which industry? 
Answer. It’s Garry Shandling’s Show first graced American TV sets in 1986 NPCI

14. The RuPay is developed by which organisation?
Answer. Technico Agri Sciences Ltd

15. Name the company which has acquired by the ITC ltd recently?
Answer. Rs.121 crore.

16. What is the acquisition amount by ITC Ltd ?
Answer. Technico Pty Limited (TPL).

17. The Technico Agri Sciences Ltd is the direct subsidiary of which company?

18. Who is the President of Iran?
Answer. Hassan Rouhani

19. Which Radar system has been launched by ISRO recently?
Answer. GIRI Radar System

20. Expand the term GIRI, NARL and ISRO?
Answer. Gadanki Ionospheric Radar Interferometer (GIRI),National Atmospheric Research Answer. Laboratory (NARL) Indian Space Research Organisation (ISRO).




Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *