Daily Current Tablets 28-03-2016



Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Who is the Union information and broadcasting minister?
Answer. Arun Jaitley

2. Ramesh Sippy chaired the ______ jury for the selection of movies in 2016.
Answer. 11-member

3. Who won the best Director award 63rd National Film Awards 2016Answer. Best Answer. Director: Sanjay Leela Bhansali for ‘Bajirao Mastani’

4. Who is the Chief Minister of Madhya Pradesh?
Answer. Shivraj Singh Chauhan

5. Who is the Union Home Minister of India?
Answer. Rajnath Singh.
6. _________is going to have its first Indo Tibetan Border Police weapon training centre at Batiagarh, Damoh?
Answer. Madhya Pradesh

7. Who is the Minister of Agriculture & Farmers Welfare?
Answer. Radha Mohan Singh

8. Who is the president of FIFA(Federation Internationale of Football Association)?
Answer. FIFA President Gianni Infantino and Wanda Group’s Chairman Wang Jianlin

9. Which country hosted FIFA Under-17 World Cup football tournament 2017?
Answer. India


10. Name the person who has been appointed as the UN Human Rights Commissioner?
Answer. Surya Deva

11. Expand the term UNHRC and IACL ?
UN Commission on Human Rights, International Association of Constitutional Law (IACL).

12. Who is the president of Human Rights Council?
Answer. Choi Kyong-lim

13. Who is the Minister of Micro, Small and Medium Enterprises?
Answer. Kalraj Mishra

14. Govenment of india plan to create how many dalit entrepreneurs under Stand Up 
India?
Answer. 1.25 lakh bank branches

15. Who is the CMD of NTPC?
Answer. Chairman and Managing Director Gurdeep Singh.

16. In which state NTPC setup 4th unit of 195-Mw?
Answer. Bihar

17. Who is the Governor of Bihar?
Answer. Ram Nath Kovind

18. Indian central Public Sector Undertaking (PSU) NTPC comes Under Which ministry?
Answer. Ministry of Power, Government of India 

19. Name the company which has expanded its presence in the form of new development centre in France?
Answer. Tech Mahindra

20. Who is the current MD & CEO of Tech Mahindra ?
Answer. C P Gurnani


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *