Daily Current Tablets. 28-04-2016

Dear Reader,



From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning. 


1. Who is the Chairman of IRDA ?
Answer. T S Vijayan

2. Expand the term DoNER ? 
Answer. Department of North east region


3. DoNER to invest _______ in NE states for skill development. 
Answer. Rs 33000 Cr


4. Who is the DoNER Secretary ?
Answer. Mr. Naveen Verma


5. Who is the Consumer Affairs Minister ? 
Answer. Ram Vilas Paswan


6. Name the company which has launched the fraud detection mechanism ?
Answer. Experian


7. Where is the headquarter of Experian, a Global information services company ?
Answer. Dublin Ireland


8. Who is the President of CCI ?
Answer. Kekoo Nicholson

9. Which note has won the best note of the year for 2015 ?
Answer. New Zealand $5 note


10. The best note of the year award has been given by which organization ?
Answer. International bank note society


11. Who is the Prime minister of Papua New Guinean ?
Answer. Pete o neill


12. Union Cabinet approves MoU between India and __________.
Answer. Papua new guinea


13. Name the bank which has launched the mobile-only bank in India recently ?
Answer. DBS bank


14. The DBS bank is the largest bank in which country ?
Answer. Singapur


15. Who is the President of South Korea ?
Answer. Park Geun-hye


16. Deepika Kumari equalled the world record in the woman’s recurve event at the 
Archery World Cup in ______ .
Answer. Shanghai, China


17. The new naval detachment has launched at which place recently ?
Answer. Androth Island of the Lakshadweep


18. Name the person who has inaugurated the new naval detachment ?
Answer. Vice Admiral Girish Luthra


19. Recently Who is appointed as the Prime minister of Tibetan ?
Answer. Lobsang Sangay


20. Who is the Chief minister of Manipur ?
Answer. Okram Ibobi Singh


21. Expand the term NFSA ?
Answer. National Food Security Act


22. NFSA act passed in which year?
Answer. 2013


23. Who is the  Union Minister of Food and Public Distribution of India?
Answer. Ram Vilas Paswan


24. Name the organization which has signed the MoU with Railways to develop an application for Remote sensing and Geographic information system ?
Answer. Isro


25. Expand the term MoU and ISRO ?
Answer. Indian Space Research Organization


26. Who is the President of South Sudan ?
Answer. Salva Kiir


27. Who is the vice president of South Sudan ?
Answer. Riek Machar


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *