Daily Current Tablets. 30-04-2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Who is the Deputy Managing Director of SIDBI ?
Answer. A K Kapur

2. Who is the CEO SDF ?
Answer. Sunil Motiwal.

3. Name the Bank which has signed the MoU with Saarc Development Fund ?
Answer. Small Industries Development Bank of India (SIDBI) 

4. Who is the Chief minister of Odisha ?
Answer. Naveen Patnaik

5. Recently Which state launched 100 piped water supply projects ?
Answer. Odisha 

6. Who is the Prime Minister of Papua New Guinea ?
Answer.  Peter O’ Neil

7. Name the country which has signed the MoU with India in the field of Health Care and Medical Science?

Answer. Papua New Guinea 

8. Recently Railway Ministry decided to set up ___ new Directorates. 
Answer. 2

9. Reliance Defence has signed agreement with ________.
Answer. Three Ukranian Firms

10. Who is the Ukranian President ?
Answer. Petro Poroshenko

11. Smartphone maker BlackBerry, in partnership with digital payments platform _______ ?
Answer. Digitsecure


12. Name the person who is selected for Japan’s highest civilian honours?

Answer. NK Singh

13. Name the person, who has been awarded the Nelson Mandela Award 2016 ?
Answer. Tabassum Adnan


14. ________ capital Kohima has been declared as a ‘smoke-free city’.

Answer. Nagaland


16. Expand the term CRPF ?

Answer. Central Reserve Police Force (CRPF)


17. Who is the Director-General of Railways Protection Force ?

Answer. S K Bhagat


18. Under which Scheme Centre approved Rs.9,005 Cr investment for affordable housing 
in 3 states ?

Answer. Prime Minister’s Awas Yojana(PMAY)


19. Expand the terms PMAY, EWS, and HUPA ?

Answer. Prime Minister’s Awas Yojana(PMAY), Economically Weaker Sections(EWS) and Housing and urban poverty elevation







×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

[adda247_lead_form]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *