Daily Current Tablets. 31-04-2016


Dear Reader,



From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Name the singer who has entered into the Guinness World Records ?
Answer. P Susheela Mohan


2. The Guinness world records has credited P Susheela for singing how many songs ?
Answer. 10,000 songs in Tamil and over 30,000 songs in other languages.


3. Apart from the Guinness World Records P Susheela has been rewarded with which book of records recently ?
Answer.  Asia book of the records


4. Who is the CEO of Sneapdeal?
Answer. Kunal Bahl


5. Industrial Policy & Promotion Department comes Under which ministry?
Answer. Ministry of Commerce and Industry 


6. Who is the Ministry of Commerce and Industry?
Answer. Nirmala Sitharaman


7. Who is the CEO of Uber ?
Answer. Travis Kalanick


8. Uber is related to which field ?
Answer. transportation network company 


9. Uber Technologies Inc. launched Bike-sharing service UberMOTO in which city?
Answer. Gurgaon


10. Recently India’s largest Public Sector lender SBI patner for Instant Vehicle Financing?
Answer. Uber


11. Who is the Chief of State Bank Of India?
Answer. Arundhati Bhattacharya


12. Which organisation is all set to launch 22 satellites in a single mission?
Answer. ISRO 


13. The 22 satellites mission is going to launch form which center?
Answer. Satish Dhawan Space Centre at Srikarikota.


14. Expand the term ISRO, RLV, PSLV and NASA?
Answer. Indian Space Research Organisation (ISRO),Reusable Launch Vehicle (RLV),POLAR SATELLITE LAUNCH VEHICLE(PSLV), NASA (National Aeronautics and Space Administration).


15. Who is the chairman of TRAI?
Answer. Trai Chairman R S Sharma


16. ____Would Be The National Emergency Number in India.
Answer. 112


17. Name the person who has launched the ‘Make In India’ conference recently ?
Answer. Arun jaitley


18. Make in India conference has launched at which place?
Answer. conference in Sydney


19. Who is the Defence minister of India?
Answer. Manohar parrikar


20. Who is the CEO of NTT Data?
Answer. John McCain


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *