Daily Current Tablets

Dear Readers,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practising the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Who is the Union Health minister of India?
Answer: JP Nadda

2. Which country recently Banned the manufacture and sale of more than 300 combination medicines?
Answer: India

3.  Which state Tourism won the Golden City Gate Award?
AnswerKerela

4.  Who is the chief minister of Kerla?
Answer: Oommen Chandy

5-  Who is the Chairman of ISRO?
Answer: Chairman AS Kiran Kumar

6-  Which American Astronaut announced retiredment?
Answer: Astronaut Scott Kelly will retire from NASA in april 2016

7.  Boxer Vijendra Singh win Pro Boxing defeted by?
Answer: Hungary’s Alexander Horvath

8.  who is syria President?
Answer: Bashar al-Assad

9.  Arab League declared which movement a terrorist group?
Answer: Lebanese Movement Hezbollah

10. Who is the Prime minister of Ireland resign recently?
Answer: Enda Kenny

11. Which online encyclopedia platform develop the world’s first crowdsourced speech engine?
Answer: Wikipedia

12. Who is the President of Russia?
Answer: Vladimir Putin

13. Where is the capital of Kazakhstan?
Answer: Astana

14. Who is the CEO&MD of ICICI bank?
Answer: Chanda Kochhar

15. Who is the CEO of Ferrari motors?
Answer: Shuffle at Lamborghini

16. Who is the chairman of DRDO?
Answer: Avinash Chander

17. Where is the DRDO headquater?
Answer: DRDO Bhavan, New Delhi

18. Who is the President of Brazil?
Answer: Dilma Rousseff

19. Who is the CEO of Yes bank?
Answer: Rana Kapoor

20. Who is the Chairman of Royal Bank of Scotland Group?
Answer: Howard Davies



Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *