Daily Current Tablets

Dear Readers,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practising the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.
1. Who is the Agriculture minister of India?
 Answer: Shri Radha Mohan Singh

2. Who is the Chief justice of India?
 Answer: T S Thakur

3. Who is the prime minister of Nepal?
 Answer: Khadga Prasad Sharma Oli

4. Who is the as first woman chief justice of Nepal?
 Answer: Sushila Karki

5. Who is the High Commissioner of India to the Republic of Fiji?
 Answer: Vishvas ViduSapkal

6. Who is the Prime minister of fiji?
 Answer: Frank Bainimarama

7. What is the capital of Fiji?
 Answer: Suva

8. Who is appointed as Vice-Chancellor of the University of Canberra?
 Answer: H. Deep Saini

9. Who is the Defence minister of India?
 Answer: Manohar Parrikar

10. Who is the Governor of Goa?
 Answer: Mridula Sinha

11. 9th Defence Expo to be held in which city?
  Answer: Goa

12. Who is Union minister of  Power, Coal, New and Renewable Energy?
 Answer: Piyush Goyal

13. How much Villages are electrified in 1 week the Deen Dayal UpadhyayaGram Jyoti Yojna?
 Answer: 323 villages

14. Who is the CEO of Sneapdeal?
 Answer: Kunal Bahl

15. Recently French tyre major Michelin has tied up with which e-commerce marketplace?
 Answer: Sneapdeal

16. Who is the minister of Communications and Information Technology?
 
Answer: Ravi Shankar Prasad

17. Which city is the Financial Capital of India?
 Answer: Mumbai

18. Which India State recently approved Prohibition of Social Boycott Bill, 2016?
 Answer: Mumbai

19. In which year Mother Teresa recived Noble Prize?
 Answer: 1979 Nobel Peace Prize

20. Who is the President of Myanmar?
 Answer: Htin Kyaw

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *