Daily Current Tablets

Dear Reader,



From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practising the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.



1. Who is the Minister of State for Civil Aviation of India?
Answer. 
Mahesh Sharma

2. Who is the Joint Secretary of ministry of Tourism?

Answer. 
Suman Billa


3. Who is the CEO of Kotak Mahindra Bank?
Answer. Uday Kotak

4. Who is the Minister of Human Resource Development of India?
Answer. Smriti Irani

5. Who is the Minister of State for Finance of India?
Answer. Jayant Sinha

6. Who is the finance Minister of India?
Answer. Arun jaitley

7. Recently how Much amount is sanctioned under Pradhan Mantri Mudra Yojana to small entrepreneurs?
Answer. Rs1.09 lakh crore

8. Who is the Union Power Minister of Statefor Power, Coal, New and Renewable Energy of India?
Answer. piyush goyal

9. Which is 9th state to sign the (MoU) for power distribution reforms, the UDAY?
Answer. Jammu & Kashmir (J&K)

10. Recently RBI is likely to pay the govenment how much amount in dividends?
Answer. Rs 57,000 Cr.

11. What is the rank of India in World  Happiness Index 2016 ?
Answer. India Ranks 118

12. The World Happiness Report is published by ?
Answer. Sustainable Development Solutions Network (SDSN)

13. Name the country which has topped in World Happiness Index 2016 ?
Answer. Denmark

14. The UN World Happiness Day is observed on which  date every year ? 
Answer. 20th March

15. Who is the chief minister of Telangana?
Answer. K. Chandrashekhar Raoin

16. Who is the chairman of Singareni Thermal Power Plant (STPP)?
Answer. N. Sridhar

17. Who is the CEO of Bharti Airtel?
Answer. Gopal Vittal

18. The Uber Inc recently inaugurated its first engineering centre in Asia in
Answer. Bengaluru

19. Who is appointed as Deputy Chief of Army by the govt?
Answer. NPS Hira

20. Where is the headquater of International Civil Aviation Organization (ICAO)?
Answer. Montreal, Canada



Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *