Daily Current Tablets

Dear Reader,






From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practising the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Who is the Chief justice of India?

 Answer. T.S Thakur


2. How many high court in India?
Answer.  24.


3. Name the person who has been given the extra charge as AAI Chairman ?
Answer. Sudhir Raheja


4. Expand the term AAI & ATM ?
Answer. Airports Authority of India (AAI), Air traffic management (ATM)


5. Who is the France president?
Answer. François Hollande


6. Who is the French Ambassador to india?
Answer. Francois Richier


7.Who is the union Minister of Micro Small and Medium Enterprises?
Answer. Kalraj Mishra


8. Khadi promotion appointed to which famous fashion designer?
Answer. Ritu beri 


9. Who is the union Minister of Micro Small and Medium Enterprises
Answer. Minister of state: Giriraj Singh


10. As per the recent data released how many trained by NSDC from 2011-12 to 
2014-15?
Answer. 28.22 lakh


11. Who is the director of Bajirao Mastani?
Answer. Sanjay Leela Bhansali


12. Which movie won the Best film award in Asian Film Awards?
 Answer. Best Film: The Assassin


13.  Name the bank which has become the 1st bank to sell Indian Gold Coins ?
 Answer. Indian Overseas Bank (IOB)


14. Expand the term IGC & MMTC ?
 Answer. Metals and Minerals Trading Corporation of India (MMTC), Indian Gold Coin (IGC)


15. What are the the denominations available in the IGC ? 
 Answer. 5, 10 and 20 gm. 


16. Which Indian Wrestler qualified for the 2016 Rio Olympics?
 Answer. Yogeshwar dutt.


17. What is the of capital kazakhstan?
 Answer. Astana.


18. World Forestry Day is celebrated on which date every year ?
 Answer. 21st March.


19. Expand the term UNFF ?
Answer. United Nations Forum on Forests


20. Name the gas which is mainly responsible for Global Warming ?
Answer. CO2



Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *