Daily Current Tablets

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practising the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.
1. Recently Sachin Tendulkar announced to invests in which smart phone manufaturer company?
Answer. Smartron India

2. Smartron India Announced to which Indian  cricketer as brand ambassador?
Answer.Sachin Tendulkar

3. Which indian brother topped in the asian richest list fourth consecutive year?
Answer.Hinduja brotheers

4. Where is the Headquater of Hinduja Group?
Answer.london

5. Ashok Leyland  Partner to which US Firm To Develop Defence Systems?
Answer.Lockheed Martin Corp.

6. Who is the Defence minister of India?
Answer. Manohar parikar

7. Who is the CEO of mobile payments company Paytm?
Answer. Vijay Shekhar Sharma founder and chief executive officer Paytm.

8. Recently Paytm tieup to sell  online movie ticketing company?
Answer. Bookmyshow.com.

9. What is the Name of the app PM modi Launched For Farmers?
Answer. Kisan Suvidha.

10. Who is the winner of Asian 20km Race Walk Championship?
Answer.Gurmeet Singh.

11. Who is the External Affairs Minister of India?
Answer. Sushma Swaraj

12. Who is the Governor of India?
Answer. Mridula Sinha.

13. Where is 8th annual BRICS SUMMIT 2016 held in?
Answer. New Delhi, India

14. How many member country in BRICS?
Answer. 5 countries.

15. Who is the Minister of State for Information & Broadcasting of India?
Answer. Arun jaitley.

16. Who is the Minister of State for Information & Broadcasting of India?
Answer. Col. Rajyavardhan Rathore 

17. Photojournalist Javed Dar winner of  Professional Photographer Award 2016 belongs to which state?
Answer. jammu & kashmir.

18. Who is the Union health minister of India?
Answer. J P Nadda

19. Where is the headquater of UNESCO?
Answer. Paris, France

20. How many members country in UNESCO?
Answer. UNESCO has 195 member statesand nine associate members.





Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *