Daily Current Tablet: 27th July, 2016

Dear Reader,

As most of you have continuously asked for something more in GA so here is the good news guys. As now we are going to provide you a full day current affairs in One post and in more easily accessible format. So whatever going around in the world we will provide you in one Daily News Highlights post. With the help of this post, you will able to  revise day wise current affairs in an easy manner.


1. Name the state, which has announced Rs 60 lakh cash special incentive for six sportswomen of the state?
Answer. Odisha


2. Name the state, which has joined the Ujwal DISCOM (distribution company) Assurance Yojana (UDAY), recently?
Answer. Manipur


3. Name the state, which has approved three projects involving investment of nearly 870 crore rupees?
Answer. Odisha

4. Name the diplomat, who has passed away recently?
Answer. Arundhati Ghose


5. Name the Organisation, which has declared Brazil free of measles?
Answer. The World Health Organisation (WHO)


6. Name the persons, who have unveiled a life-size statue of Dr APJ Abdul Kalam at Peikarumbu?
Answer. Venkaiah Naidu and Manohar Parrikar


7. Name the state, which has approved Rs. 1601 Crore For Skill Development Programme?
Answer. Jammu and Kashmir


8. Veteran politician Sharad Govindrao Pawar to step down from the Mumbai Cricket Association (MCA) president within ________.1. Name the bank, 9which has engaged 
Answer. 6 months


10. Name the bank, which has engaged Indian Oil Corporation’s Kisan Seva Kendras as banking correspondents to extend banking facilities to farmers across the country?
Answer. State bank of India (SBI)


11. Name the organisation, which becomes part of UN, recently?
Answer. International Organisation for Migration (IMO)


12. Indian Oil Corporation’s Kisan Seva Kendras as banking correspondents to extend banking facilities to farmers across the country?
Answer. SBI





Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *