Categories: Uncategorized

International Malala Day GK Questions and Answers

MCQs on International Malala Day

International Malala Day is celebrated in the honor of celebrating the birthday of Malala Yousafzai. Malala Yousafzai is an activist who raised her voice and advocated publicly for the education and rights of women. She was born in Mingora, Pakistan where the Pakistani Taliban has banned the girls from going to school. At a very young age, she revolted against this law, and at the age of 16, she was at the UN headquarters speaking about the rights of women and appealing to the world leaders to ensure basic rights and free education for women.
1. When is International Malala Day celebrated?
a) 15th July
b) 12th February
c) 10th May
d) 12th July
Solution 1: d) 12th July
2. When was Malala Yousafzai born?
a) 1995
b) 2000
c) 1997
d) 1990
Solution 2: c) 1997
3. Where was Malala Yousafzai born?
a) India
b) Pakistan
c) United States
d) South Africa
Solution 3: b) Pakistan
4. What was the appeal of Malala Yousafzai to the world leaders?
a) Rights of Women
b) Free Education of women
c) Independence of Women
d) All of the above
Solution 4: d) All of the above
5. At what age Malala Yousafzai was invited to the UN headquarters?
a) 15
b) 10
c) 16
d) 20
Solution 5: c) 16
6: When did Malala started revolted against the Pakistani Taliban?
a) 2009
b) 2008
c) 2005
d) 2015
Solution 6: b) 2008
7. Malala Yousafzai was the youngest receiver of which award?
a) Mother Teresa Awards
b) UNESCO Human Rights Award
c) Man Booker Prize
d) Nobel Peace Prize
Solution 7: d) Nobel Peace Prize
8. When did Malala join Oxford University?
a) 2017
b) 2018
c) 2020
d) 2021
Solution 8: b) 2018
9. When was Malala given the title of “United Nations Messenger of Peace”?
a) 2016
b) 2019
c) 2018
d) 2017
Solution 9: d) 2017
10. What was Malala not allowed as a girl child?
a) Entering schools
b) Entering Hospitals
c) Going to Public Places
d) None of these
Solution 10: a) Entering schools

Mahesh Kumar

Working as an SEO Manager at Adda247, I bring over 10 years of experience in Search Engine Optimization (SEO) and digital marketing. I specialize in driving organic growth through data-driven strategies, including keyword research, on-page SEO, off-page optimization, and technical SEO. My area of expertise in the EdTech sector, specifically focusing on competitive exams such as Bank, SSC, Railway, UPSC, and various State Government job examinations.

Recent Posts

RBI Approves Merger of Emirates NBD’s Indian Branches with RBL Bank

The RBI has given its approval for the merger of the Indian subsidiaries of Emirates…

39 minutes ago

Fairfax Financial to Acquire IDBI Bank: N S Kannan Proposed as Chairman

Fairfax Financial Holdings, whose founder is Canadian billionaire Prem Watsa, is set to purchase a…

49 minutes ago

India’s Passport Ranks 84th in Henley Passport Index October 2026

According to the October 2026 edition of the Henley Passport Index that came out on…

56 minutes ago

REC Limited Receives RBI NOC for Proposed Merger with PFC

The No-Objection Certificate (NOC) for the proposed merger of the REC Limited with the Power…

2 hours ago

Raji Doshi Wins 2026 3M Young Scientist Challenge for Ocean Acidification Solution

Raji Doshi, a student of Indian origin from Connecticut, was selected as the winner of…

3 hours ago

International Day for the Eradication of Poverty 2026: Theme, Significance

The International Day for the Eradication of Poverty is annually held on 17 October in…

3 hours ago