Categories: Uncategorized

Countries and their Currencies GK Questions and Answers

MCQs on Countries and their currencies

Each country has a different currency of different values across the world. currency is used as a medium to exchange products, goods, and services. The currency of a country ensures the proper functioning of economic activities. Currency can be found in the form of notes or coins depending on the country. In this article, we have included MCQ GK questions on Countries and their currencies. This will help the students to remember the currencies of different countries easily and they can keep checking their preparation for the competitive exams.
1. Taka is the currency of which country?
a) India
b) Bangladesh
c) Argentina
d) Brazil
Solution 1: b) Bangladesh
2. What is the currency of Algeria called?
a) Euro
b) Dollar
c) Yen
d) Dinar
Solution 2: d) Dinar
3. What is the currency of Ghana?
a) Dalasi
b) Cedi
c) Euro
d) Lari
Solution 3: b) Cedi

4. What is the currency of Greece?
a) Lempira
b) Dollar
c) Gourda
d) Euro
Solution 4: d) Euro
5. Rupees is the currency of which country?
a) Iceland
b) Haiti
c) India
d) Iran
Solution 5: c) India
6. Ringgit is the currency of which country?
a) Madagascar
b) Malawi
c) Maldives
d) Malaysia
Solution 6: d) Malaysia
7. What currency is used in Malta?
a) Dinar
b) Leu
c) Peso
d) Euro
Solution 7: d) Euro
8. What is the currency of Saudi Arabia?
a) Tala
b) Euro
c) Riyal
d) Dinar
Solution 8: c) Riyal
9. Which currency is used in Thailand?
a) Dolllar
b) Manar
c) Baht
d) Vatu
Solution 9: c) Baht
10. Which two countries use Euro as their currency?
a) India and Nepal
b) Pakistan and India
c) Singapore and Slovakia
d) Slovakia and San Marino
Solution 10: d) Slovakia and San Marino

Mahesh Kumar

Working as an SEO Manager at Adda247, I bring over 10 years of experience in Search Engine Optimization (SEO) and digital marketing. I specialize in driving organic growth through data-driven strategies, including keyword research, on-page SEO, off-page optimization, and technical SEO. My area of expertise in the EdTech sector, specifically focusing on competitive exams such as Bank, SSC, Railway, UPSC, and various State Government job examinations.

Recent Posts

Smit Machchhar to Receive Vishisht Gujarat Garima Award for Courage During Flydubai Flight Incident

The Gujarat Chief Minister Bhupendra Patel has made an announcement about awarding the Vishisht Gujarat…

3 hours ago

Anup Kumar Saha to Become Kotak Mahindra Bank MD & CEO from January 2027

Reserve Bank of India has granted approval for the appointment of Anup Kumar Saha as…

4 hours ago

California Bans Child Marriage: Minimum Marriage Age Set at 18

Governor Gavin Newsom has approved the Assembly Bill 1267 (AB 1267), which bans child marriage…

5 hours ago

India Manufacturing PMI Rises to 7-Month High at 55.1 in September 2026

The manufacturing sector in India saw a pick-up in September 2026, as the HSBC India…

5 hours ago

Narendra Bhooshan Assumes Charge as Secretary of Ministry of Environment, Forest and Climate Change

Narendra Bhooshan, who is the 1992-batch of Indian Administrative Service (IAS) from the Uttar Pradesh…

6 hours ago

Rohit Sharma Reaches 12,000 ODI Runs and 200 Sixes in One Country

Indian batsman Rohit Sharma crossed the 12,000 ODI runs mark in the second ODI match…

7 hours ago