Current Affairs   »   Countries Capital and Currencies 2022   »   Countries and their Currencies GK Questions...

Countries and their Currencies GK Questions and Answers

MCQs on Countries and their currencies

Each country has a different currency of different values across the world. currency is used as a medium to exchange products, goods, and services. The currency of a country ensures the proper functioning of economic activities. Currency can be found in the form of notes or coins depending on the country. In this article, we have included MCQ GK questions on Countries and their currencies. This will help the students to remember the currencies of different countries easily and they can keep checking their preparation for the competitive exams.
1. Taka is the currency of which country?
a) India
b) Bangladesh
c) Argentina
d) Brazil
Solution 1: b) Bangladesh
2. What is the currency of Algeria called?
a) Euro
b) Dollar
c) Yen
d) Dinar
Solution 2: d) Dinar
3. What is the currency of Ghana?
a) Dalasi
b) Cedi
c) Euro
d) Lari
Solution 3: b) Cedi

4. What is the currency of Greece?
a) Lempira
b) Dollar
c) Gourda
d) Euro
Solution 4: d) Euro
5. Rupees is the currency of which country?
a) Iceland
b) Haiti
c) India
d) Iran
Solution 5: c) India
6. Ringgit is the currency of which country?
a) Madagascar
b) Malawi
c) Maldives
d) Malaysia
Solution 6: d) Malaysia
7. What currency is used in Malta?
a) Dinar
b) Leu
c) Peso
d) Euro
Solution 7: d) Euro
8. What is the currency of Saudi Arabia?
a) Tala
b) Euro
c) Riyal
d) Dinar
Solution 8: c) Riyal
9. Which currency is used in Thailand?
a) Dolllar
b) Manar
c) Baht
d) Vatu
Solution 9: c) Baht
10. Which two countries use Euro as their currency?
a) India and Nepal
b) Pakistan and India
c) Singapore and Slovakia
d) Slovakia and San Marino
Solution 10: d) Slovakia and San Marino

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *